2019/1. sz. hírlevél

Kedves Klubtagunk  ,

 

Ezúton küldjük meg a 2019. évi első hírlevelünket amelyben tájékoztatunk az idei tervekről benne a közel jövő eseményeiről:

 

  • tekintettel arra , hogy a tagság a karácsonyi parti óta nem találkozott, többen április elején szenior nemzetközi versenyre utaznak ki valamint az áprilisra jelzett osztrák meghívás sem realizálódik , március 31- én vasárnap 16 órától klubdélutánt tartunk a Grand Slam Parkban.

Cím: 1112.Bp.Kapolcs u.2/C.

Akik 14 vagy 15 órától saját költségükön és szervezésükben teniszezni szeretnének mielőbb jelezzék Ambrus Erzsébetnél pályaigényüket

 

  • a szokásos éves közgyűlés dátuma május 3-a péntek 18 óra a fenti helyszínen.

Kérjük , hogy a fenti két rendezvény időpontját előjegyezni szíveskedjetek és azon minél többen vegyetek részt.

 

  • a hagyományos négy nemzet tornáját a cseh klub június 12-16 között idén is Prágában rendezi meg, amelyen rajtunk kívül eddig még a dél-afrikai klub nevezett. Magyar részről Civin János , Erdei Ferenc , Fegyveres Péter, Kende László és Kozáry Vilmos jelentkezett,utóbbi egyúttal a csapatkapitányi teendőket is ellátja. Bibók Tamás pedig jelezte hamarosan dönt arról, hogy részt tud-e venni a versenyen

 

  • korábbi megállapodásunknak megfelelően a dél-afrikai klub a fenti tornát követően Budapestre látogat. Ezzel klubunk történetében első alkalommal kerül sor, a teniszsportban igen gazdag hagyományokkal rendelkező, egyben első afrikai országgal történő kétoldalú csapat találkozóra. A viadal tervezett dátuma június 18-20, helyszíne a Grand Slam Park. A dél-afrikaiak fogadásával kapcsolatos feladatokat Kozáry Vilmos végzi Hámori Tamás közreműködésével.

Vilmos aktív szerepvállalását a fenti két eseménnyel kapcsolatban az elnökség ezúton is megköszöni.

 

  • Washington lesz június 24-26 között /módosított időpont /a házigazdája a Colombus Trophy csapat versenynek, ahol a rendezők közölték akár egy-két fős  „ csonka „ csapatokat is szívesen fogadnak , amelyeket majd kiegészítenek hazai versenyzőkkel. Ezen információ birtokában Erdei Ferenc vállalta, hogy megszervezi a klub képviseletét akár kinti magyarok bevonásával. Jelentkezni tehát még mindig lehet nála.

 

  • A belga klub két évvel ezelőtt 70 és 75 éves férfiak /2-2 fő / részére nagy sikerű csapatversenyt rendezett , amelyen klubunk is jól szerepelt. A Bajnokságot idén 50 és 60 éves nők / 1-1 fő / részére is kiírták. A Liege-ben lebonyolítandó torna időpontja július 16-21.

Csapatkapitány : Zoltán György

 

  • További programokról :

A februári tájékoztató levelünkben említett május végi Barcelonában rendezendő Potter Kupára valamint szeptemberben a francia klub által szervezett IC Week-re klubunktól nincs jelentkező, így azzal a jövőben már nem foglalkozunk.

Az idén októberre tervezett luxemburgiak elleni budapesti találkozót vendégeink kérésére jövő évre  halasztjuk. Helyettük más külföldi klub fogadására viszont csak akkor kerülhet sor , ha anyagi lehetőségeink ezt lehetővé teszik

A legutóbbi elnökségi ülésen megállapításra került, hogy a klub eddigi stabil anyagi helyzetében komoly változás várható, egyrészt a tagdíjfizetési fegyelem továbbra is fennálló hiányosságai másrészt egy jelentős új költségelem belépése miatt. Tóth G.Péter ugyanis bejelentette, hogy nem tudja továbbra vállalni a klub ingyenes könyvelését. Ha ehhez hozzávesszük az MTSZ jelenlegi pénzügyi nehézségeit , amely bizonytalanná teheti az eddigi éves működési támogatás beérkezését, mindez a klub eddigi bevételeinek, benne a tagdíjak eddigi rendszerének átgondolását teszik szükségessé.

A szezonzáró klubnap megrendezését természetesen idén is megtartjuk      

 

Üdvözlettel :

 

Elnök