2019/2. sz. hírlevél

Kedves Klubtagunk  ,

 

Ezúton küldjük meg a 2019. évi második hírlevelünket, amelyben tájékoztatunk az elmúlt időszakban történtekről valamint a közel jövőben várható eseményekről:

 

  •  március 31- én, vasárnap 16 órától klubdélutánt tartottunk a Grand Slam Parkban. A megjelent klubtagok továbbá több hozzátartozó is pogácsa meg egy ital mellett jó hangulatú, baráti beszélgetést folytattak egymással. Érdekes , hogy teniszezni ezúttal senki sem jelentkezett

 

  • május 3-án pénteken 17.00 órakor a fenti helyszínen megtartottuk évi rendes közgyűlésünket. A szokásos és kötelező napirendi pontok megvitatása és elfogadása közül két dolgot kell kiemelni. Az egyik , hogy jövő évtől kezdődően új és egyszerűsített tagdíjfizetési rendszer került megszavazásra. Másrészt megjelent klubunk életében is a mecenatúra , hiszen Román Ferenc és Pohly Ferenc egyaránt egyszeri összeget ajánlott fel a dél –afrikai csapat fogadása költségeire. Köszönet illeti Szerencsésné Miltényi Évát is, aki szponzorációként fedezte a vendégek számára készített ajándék törülközők költségeit. A közgyűlés jegyzőkönyve fent van a honlapon

 

  • a július 12-16 közötti hagyományos prágai négy nemzet tornájára – bár több előzetes jelentkező volt –  a klubunktól végül senki sem utazott ki. A pontversenyt egyébként a dél-afrikai IC csapat nyerte.

 

  • július 18-án klubunk történetében első ízben játszottunk a Prágából érkezett afrikai ország teniszezőivel. Helyszín a Grand Slam Park volt , amely nemcsak jól előkészített pályákkal , hanem kitűnő ebéddel is várta a résztvevőket . A kétoldalú találkozót meglepetésre mi nyertük meg elsősorban női versenyzőink kiváló játékával. A részletes beszámoló ugyancsak a honlapunkon olvasható. A vendégek elégedettségéről több azóta beérkezett levél valamint az elnöknek a londoni közgyűlésen elhangzott személyes köszönete is tanúskodik.

 

  • szeptember 8-12 között, vagyis korábbihoz képest módosított időpontban meghirdetett Franciaországban megrendezendő

IC Week-re végül Almai János és Pohly Ferenc személyében ketten is jelentkeztek , ami csapatként csak úgy lett volna realizálható, ha más országbeli , elsősorban helyi,  két férfi játékossal is kiegészülnek. A szervezők, ami szokatlan volt,  ettől elzárkóztak. Amikor meg két belga versenyző megkeresett minket , hogy szívesen társulnának velünk, játékosaink már elkötelezték magukat más programokra.

 

  • október elején tervezzük a szezonzáró - tenisszel egybekötött-  klubdélutánunkat. December közepén pedig megtartjuk a szokásos és oly népszerű karácsonyi partinkat. Minderről majd a szeptemberi elnökségi ülést követően adunk részletesebb tájékoztatást. Újabb külföldi klub fogadását ez évben már nem tervezzük.

 

  • ami a klubunk jövő évi nemzetközi programját illeti az jelenleg a következőképp néz ki :

 

= megérkezett,  a vendégeink által már jelzett,  Legends Tour - a dél-afrikai IC alapításának 70. évfordulójára kiírt és  2020.május 4-9 között  Sun Cityben lebonyolításra kerülő - csapatverseny hivatalos meghívója. Eszerint 8 klubot fogadnak a jelentkezés sorrendjében, amelyen a csapatok min. 2 férfi és 2 női / max. 3-3 fő / versenyzőből, egy kapitányból állnak ,az egyik pár 65 + , a másik 70 + korú kell, hogy legyen, és csak páros mérkőzésekre kerül sor. Az 5 éj szállást, a napi reggelit és ebédet valamint 3 vacsorát továbbá a reptéri szállításokat is magában foglaló csomag ára 550 UD/ fő.  A jelentkezési határidő 2019.szeptember 30, a nevezési díj befizetésé pedig október 15.

Félő, hogy a 8 csapatos kontingens hamar betelik , ezért az akit ez a lehetőség komolyan érdekel soron kívül keressen meg , hogy mielőbb lehessen látni , hogy ki tudunk-e állítani és nevezni egy komplett csapatot.

 

= a csehek bejelentették , hogy jövőre is változatlan időpontban, tehát  június közepén  megrendezik hagyományos viadalukat , amelyen remélhetően ismét majd több klubtagunk vesz részt

 

= a luxemburgi IC elnöke jelezte , hogy jövőre szeptember 15-e után tudnának jönni, amire az október első vagy második hét végét javasoltuk,  míg a monakói titkár később fog két-három időpontot ajánlani a jövő évi budapesti kétoldali találkozóra

 

  • Végül itt szeretnénk gratulálni az alábbi klubtagjainknak az  idei szenior országos egyéni bajnokságon elért sikereihez : nevezetesen Szerencsésné Miltényi Éva 55+ egyesben első , női párosban második , vegyes párosban harmadik , Román Ferenc 70+ párosban első , Pohly Ferenc 65+ vegyes párosban első , Kende László 80+ vegyes párosban első , Erdei Ferencnek 65 + egyéni és párosban egyaránt második, Bibók Tamásnak a 45+ vegyes párosban , Váry Andrásnak a 60 + ,  Zoltán György 70+ párosban második , Almai Jánosnak a 70+ egyéniben és párosban harmadik és végül Fábián Zoltánnak a 75+ egyéniben szerzett harmadik helyezéséhez.    

 

Budapest.2019.augusztus 1.