2019/3. sz. hírlevél

Kedves Klubtagunk  ,

 

Ezúton küldjük meg a 2019. évi harmadik hírlevelünket, amelyben tájékoztatást adunk az elmúlt időszakban történtekről valamint a jövőben várható eseményekről:

 

-              július 7-én Londonban megtartott ILTC Council ülésen, amely az egyes

klubok elnökeinek éves találkozója az elnökséggel, megállapításra került, hogy az elmúlt időszak tendenciájának megfelelően tovább csökken az egyes nemzetközi rendezvényeken résztvevők száma.

A dél-afrikai elnök külön felszólalásában méltatta a prágai nemzetközi találkozón valamint a budapesti látogatásuk során nyert egyedülálló élményeiket.

A tagok elfogadták az elnökség tagdíjemelésre kidolgozott javaslatát, amely az egyes klubok létszámától függően mintegy 15-20 %-os  növekedést jelent. Sikerült viszont elérni , hogy az 50 fő alatti kluboknál, ahová mi is tartozunk,  maradjon a korábbi összeg.

Új tagként felvételre került Horvátország , amellyel elvileg megállapodtunk egy jövőbeni kétoldalú találkozóban. Dél-Korea és Hong Kong jelezte még felvételi szándékát.

 

-              Az őszre meghirdetett nemzetközi meghívások közül klubunk

= a szeptember 8-12 között meghirdetett franciaországi IC Week-en továbbá

               = az időközben beérkezett szeptember 20-22- re szlovén rendezésű egyéni versenyen – elegendő jelentkező hiányában - nem képviseltette magát.

 

-              Technikai okokból ez év szeptember 30-a volt a nevezési határideje a

Sun Citybe 2020. május 7-12 időszakra meghirdetett Legends Tour nemzetközi tornának , amelyet a dél-afrikai klub , alapításuk 70.

évfordulója alkalmából írt ki egy-egy férfi és női 70 és 75 éves játékosból álló csapatok számára .Tekintettel a limitált részvételre / 8 csapat / valamint az előnyös anyagi kondíciókra jeleztük előzetes részvételi szándékunkat , az érdeklődőkből határidőre  azonban már csak egy fő / Erdei Ferenc / maradt ezért visszaléptünk Úgy néz ki a korábbi jelentkezőknél is gond lehetett a korosztályi megjelöléssel , mert a rendezők a napokban rákérdeztek , tudnánk-e csapatot küldeni , amennyiben azt 60-65 évesekre változtatnák. Ezért , aki az említett korosztályba tartozik és érdeklődne a kiutazás iránt , kérjük Erdei Ferit keresse meg , annak érdekében, hogy ha hivatalos megkeresés beérkezne a módosított kiírással, mielőbb választ tudjunk adni.

 

-              október 2-án elnökségi ülést tartottunk , ahol Hámori Tamás a pénzügyi

helyzet áttekintése után beszámolt a londoni ülésről majd tagfelvételi kérelmeket tárgyaltunk. Az ajánlások alapján klubunk tagja lett = Döbrei Éva, aki egyben könyvelőnk is = Zimonyi Eszter, szenior versenyző = László László , korábbi él játékos , a válogatott volt edzője.

Ezt követően az idei még hátralévő program valamint a jövő évre tervezett találkozók terve volt napirenden.

 

-              október 27-én, vasárnap 17 órától klubdélutánt rendezünk a Grand Slam

Park teniszklubban , ahol meleg pogácsa és egy ital mellett tudunk találkozni egymással. Itt szeretnénk köszönteni legidősebb klubtagunkat Prichradny Tamást , aki bármennyire is hihetetlen nemrég töltötte be 90.

életévét. Ismerve életkörülményeit az elnökség azt kéri azt az összeget , amivel ki-ki egy komolyabb ajándéktárgy megvásárlásához hozzá járulna gyűjtsük össze és adjuk át neki ebből az alkalomból.

Akit érdekel aznap 15 órától megtekintheti a Manager Open október 5-i szezonzáró versenyének elmaradt amatőr páros döntőjét , ahol klubtagunk Almai János szokásos páros partnerével , Fülöp Lászlóval a Hegyesi

László- Berecz Levente párral mérkőzik meg. A győztes kettős egy-egy luxus karórával míg a vesztes 1-1 eredeti svájci bicskával lesz gazdagabb.

Egyébként 16 órától saját finanszírozásban szabad pálya foglalható a sátorban. Ennek igényét kérjük Ambrus Erzsébet titkárnál mielőbb bejelenteni.

 

-              december 11-én , szerdán 17 órától tartjuk meg - ugyancsak a fenti

helyszínen- a tradicionális karácsonyi partinkat, amelyre szintén szeretettel várjuk tagjainkat. Mindkét rendezvény alkalmából kérjük azokat , akik még az idei tagdíjuk befizetésével adósak, rendezzék azt titkárunknál.

 

-              ami a klubunk jövő évi nemzetközi programját illeti

               = a csehek bejelentették , hogy jövőre is változatlan

időpontban, tehát  június közepén  megrendezik hagyományos    

viadalukat , amelyen remélhetően ismét részt tudunk venni

 

= a luxemburgi IC elnökének látogatásuk időpontjának az október első vagy második hétvégét javasoltuk, amit elfogadtak

 

= a monakói IC titkára a jövő évi versenynaptár függvényében később fog időpontot ajánlani a budapesti kétoldali találkozóra vonatkozóan

 

               = a dél-afrikai kiutazás lehetősége , egyelőre , ahogy fent írtuk, függőben van

 

 

Budapest.2019. október 21.