ILTCH 2020/1. sz. Hírlevél

Kedves Klubtagunk,

 

Ezúton küldjük meg ez évi első hírlevelünket, amelyben először is a jelenlegi rendkívüli helyzettel foglalkozunk. Ennek során elsősorban a korona vírus elterjedésének meggátlását de legalább is lassítását célzó hatósági intézkedések betartására hívjuk fel a figyelmet. Már csak azért is, mert tagjaink között sokan a 70 éven felüli, azaz a vírus terjedése szempontjából a legveszélyezettebb korosztályba tartoznak. Tehát , amennyire csak lehetséges , most tényleg maradjunk otthon.

 

Ami a hazai és a nemzetközi teniszéletet illeti , a vírus veszély miatt itthon nemcsak a versenyek hanem az edzések tartása is bizonytalan ideig felfüggesztésre került. A klubok nagy része bezárt. Tudjuk, hogy az ATP, a WTA valamint az ITF egyelőre június 7-ig törölte összes addig tervezett versenyei megtartását. Ebbe az időintervallumba sajnálatos módon az áprilisi hazai rendezésű Fed Cup világdöntő és az ATP verseny is beleesett. A párizsi Roland Garrosnak már új dátuma van : szeptember

20 - október 4. A legfrissebb bejelentés pedig a nyári tokiói olimpia elhalasztása. Nagy kérdés mi lesz Wimbledonnal, benne a londoni IC Council üléssel.

 

A legutóbbi 2019. október elején írott hírlevelünk óta eltelt időszakban az alábbi tevékenységeink voltak

 

-              október 27-én, vasárnap a szokásos helyszínen a Grand Slam Parkban jól

sikerült klubdélutánt tartottunk. Bár a vártnál talán kevesebben jöttek el, a jó hangulatot mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy mintegy három órát voltunk együtt. Itt köszöntöttük fel és kívántunk további hosszú életet legidősebb klubtagunknak  Prichradny Tamásnak 90.

születésnapja alkalmából. / technikai okokból egy későbbi alkalommal tudta az elnök és a titkár a klub nevében a hollóházi porcelán gyárból megrendelt egyedi bonboniert átadni az ünnepelt számára /

 

-              december 11-én, szerdán ugyancsak a Grand Slam Tenisz éttermében

került sor klubunk minden bizonnyal legnépszerűbb rendezvényére, a hagyományos karácsonyi partira , amelyen közel harmincan vettek részt. A konyha megint kitett magáért az ünnepi menüsor ezúttal is osztatlan sikert aratott. Hámori Tamás elnök az évre történő rövid visszatekintés után kívánt mindenkinek sok jó teniszt és nagyon boldog új esztendőt

 

-              2020. február 7-9 között Budapesten megrendezett Körmöczy Zsuzsa

Emlékversenyre csúcsnevezés érkezett, mert 31 nemzet versenyzői mérték össze tudásukat / Nem nagyon ismert, hogy a Roland Garros egyetlen női egyes magyar bajnoka néhány évig az elnökségünk tagja is volt/. A Bajnokságon számos klub tagunk vett részt. Közülük kiemelkedően szerepelt és ezért szeretnénk gratulálni Szerencsésné Miltényi Évának, Pohly Ferencnek és Váry Andrásnak a versenyen elért első, továbbá Bibók Tamásnak és Kende Lászlónak második valamint Lukács Andrea, Zimonyi Eszter, Erdei Ferenc, Fegyveres Péter és Román Ferenc harmadik helyezéséért

 

-              február 25-én elnökségi ülést tartottunk. Áttekintettük a klub anyagi

helyzetét megállapítva, hogy tíz tagunk még elmaradt a tavalyi tagdíjával és csak néhányan , többnyire a decemberi rendezvényen ,fizették be az ez évit.

A jelenlegi helyzetben kérjük, hogy a tagdíjakat - az elmaradtakat és az ideit egyaránt - mielőbb utaljátok át a klub számlaszámára : OTP

11702036-20637888-00000000 , mert időközben több nagyobb összegű kifizetés vált aktuálissá és ennek még nincs meg a fedezete / pl. a nemzetközi tagdíj, a könyvelő tiszteletdíja /.

Emlékeztetőül tavaly a közgyűlés a tagdíjak ez év január 1-i hatállyal történő módosításáról döntött. Eszerint a 70 éven aluliak 20 , ennél idősebbek 10 e Ft éves tagdíjat kötelesek – az alapszabály szerint február 15-ig – fizetni. 80 éven felül nincs tagdíj. Természetesen bárkitől örömmel elfogadunk / további /egyéni hozzájárulást.

 

Egyben kérjük, hogy aki megteheti ajánlja fel személyi jövedelemadójának

1 %-át programjaink támogatására. Az e célból kitöltendő rendelkező nyilatkozaton klubunk alábbi adószámát kell feltüntetni: 18080241-1-43.

 

Az elnökségi ülésen a fiatalítás jegyében egy új tag felvételére is sor került Lukács Andrea személyében, aki rendszeres és ismert résztvevője a hazai szabadidős- és szenior versenyeknek. Fogadjátok őt szeretettel.

 

Ami az ez évre tervezett programok realizálását illeti egy részét időközben a korona vírus gyors terjedése felülírta. Így idén elmarad a szokásos áprilisi szezonnyitó klubdélutánunk. A májusra tervezett éves közgyűlést viszont előre hozzuk amit interneten, e-mailes szavazás formájában kívánunk lebonyolítani. Az ezzel kapcsolatos anyagok, könyvelőnkkel Döbrei Évával történt egyeztetés szerint, hamarosan kiküldésre kerülhetnek.

 

              A további programokkal kapcsolatban, bár hivatalos lemondás még nem érkezett, valószínű a májusra tervezett dél- afrikai csapattalálkozó törlése. Amíg ide nem, a június 10-14-re tervezett prágai versenyre több jelentkezőnk van. A népszerű viadal sorsáról azonban a rendezők ez idáig még nem nyilatkoztak. A nyár folyamán egy tenisszel egybekötött klubdélutánt viszont mindenképp szeretnénk tartani.

 

            A luxemburgi IC elnökével történt megállapodás alapján látogatásuk időpontja , amit az új helyzetben, remélhetően , kölcsönösen

megerősítünk: október 2-4. A monakói csapat pedig előreláthatólag 2021 szeptemberében fog Budapestre érkezni.

 

Befejezésül, ebben a különleges helyzetben minden egyes tagunktól felelősségteljes magatartást várunk el. Reménykedjünk abban, hogy a türelemmel viselendő járvány belátható időn belül véget ér és mielőbb találkozhatunk a teniszpályán.

 

Budapest. 2020. március 25.

 

Elnökség