ILTCH 2020/3. sz Hírlevél

Kedves Klubtagunk,

 

Ezúton küldjük meg ez évi harmadik egyben utolsó hírlevelünket. Míg az előző júliusi levelünkben még reménykedtünk abban, hogy az év második felében programjaink időarányos részét megtarthatjuk a járvány azonban ezek jó részét felülírta. Tekintsük át mégis röviden mi is történt klubunk tekintetében az elmúlt időszakban:

 

  • április 21-én az interneten , a vírusos időszak miatt e-mail szavazás formájában tartottuk meg éves közgyűlésünket. A tagság elfogadta a 2019. évi pénzügyi beszámolót valamint a folyó évi költségvetési tervet. Ugyanakkor tudomásul vette, hogy a járvány miatt elmarad a szezonnyitó klubnap valamint a rendezők lemondása alapján a prágai hagyományos csapat találkozó

 

  • július 5-én került sor a londoni Council által szervezett, a nemzetközi klubok elnökeinek szokásos éves ülésére , amelyet ezúttal ugyancsak on-line formában bonyolítottak le 34 klub részvételével. Itt részletes beszámoló hangzott el a 2019.év két legsikeresebb nemzetközi találkozójáról, az áprilisi Potter Kupáról valamint a szeptemberben Franciaországban megrendezett IC Week eseményeiről.

2021.évre vonatkozóan az alábbi nemzetközi programot hirdették meg :

= május 3-7 között Dél-Afrikában az idénről elhalasztott  Legends Trophy

= június 9-13 között a prágai négy nemzet tornája

= augusztus 21-27 között Washingtonban az IC Week

= október 21-24 között az uruguay-i klub megalakulása 4o. évfordulója alkalmából Punta del Estében nemzetközi csapat találkozóra kerül sor

 

  • a nyári viszonylagos nyugodtabb időszakban klubtagjaink egy része rendszeresen elindult a különböző amatőr és szenior versenyeken, alsóbb szintű csapatbajnokságokon  valamint a Manager Open egyes állomásain. Az augusztus 16-ra meghirdetett klubdélutánunkra azonban csupán 8-an jöttek el , a többség ezzel is jelezte, hogy ebben a rendkívüli időben nem kívánnak csoportos rendezvényeken részt venni

 

  • a korona vírus második hullámának megerősödése és gyorsuló elterjedése miatt bejelentett legutóbbi szigorú kormányzati intézkedések alapján a sportolási lehetőségek ismét leszűkültek és gyakorlatilag a versenysportra szoritkoznak. Aki nem rendelkezik a szenior szövetség játékengedélyével  annak az MTSZ honlapjáról letölthető a játékengedély kérő lap és titkárunk Ambrus Erzsébet kiadja az igazolást, hogy az illető klubunk versenyzője. Ezzel lehet majd a szövetségnél egy fotó csatolásával a versenyzői engedélyt kiváltani, amellyel már legálisan látogathatók a különböző fedett létesítmények.  

 

     Sajnálatos módon áldozatul esik a járvány elleni intézkedéseknek a hagyományos karácsonyi partink amire a klub megalakulása óta még nem volt példa. A fentiek miatt is a vezetőség úgy döntött , hogy a jövő évben tagdíjat csak azoktól a klubtagoktól kér, akik idén még nem teljesítették ezen kötelezettségüket.

 

Bízunk benne , hogy a COVID 19, a mielőbb elérhetővé váló vakcina segítségével legyőzhetővé válik és jövő áprilistól ismét egy „ normális” év következhet. Addig is vigyázzunk magunkra , tartsuk be az előírásokat és a még megengedett egyéni sportolással őrizzük meg erőnlétünket de legfőképp egészségünket.

 

Mindenkinek ezúton kívánunk békés Karácsonyt és egy vírusmentes új esztendőt. 

Befejezésül, ebben a különleges helyzetben minden egyes tagunktól felelősségteljes magatartást várunk el. Reménykedjünk abban, hogy a türelemmel viselendő járvány belátható időn belül véget ér és mielőbb találkozhatunk a teniszpályán.

 

Budapest. 2020.

 

Elnökség