ILTCH 2021/4. sz. hírlevél MoM - Elnökségi megbeszélés 2021.július 2.

Elnökségi megbeszélés 2021.jul 2-án

Helyszín:Magyar Tenisz Szövetség Nemzeti Edzésközpontjának tárgyalója.
Résztvevők:Temesvári Andrea elnök,Zoltán György alelnök,Turi Zsuzsa elnökségi tag,Bibók Tamás elnökségi tag,Gáspár Balázs elnökségi tag,Szerencsés Éva elnökségi tag(on-line);Erdei Csaba elnökségi tag(on-line);Pohly Ferenc elnökségi tag(on-line).
A megbeszéléshez rövid időre on-line csatlakozott Markovits László MTSZ alelnök,illetve személyesen Sütő Csilla az MTSZ főtitkára is.

-A bevezetőben Temesvári Andrea ismertette koncepcióját,mely szerint az ILTCH végre az eredeti céljának megfelelően működjön,azaz a kölcsönös csapattalálkozókon,csapatversenyeken lehetőleg korábbi éljátékosok képviseljèk a magyar szineket.Szükség van régi-új tagok minél szélesebb körben történő bevonására is.
-Markovits László MTSZ alelnök igéretet tett arra,hogy az MTSZ az eddigieknél lényegesen több anyagi forrást biztosít az ILTCH működéséhez.Ennek mértékéről a következő MTSZ elnökségi ülésen döntenek.Ugyancsak szándékát fejezte ki,hogy mint korábbi éljátékos,elnökségi társaival együtt belép az ILTCH tagjai közé.
-A jul.4-i ILTC Council megbeszélésre készûlve-melyen Temesvári Andrea az új elnök először vesz részt-ismertettük az eddigi ilyen jellegű értekezletek menetét és megegyeztünk abban,hogy az idei évben,a korábbi megegyezéssel összhangban,csak a luxemburgi klubot hívjuk meg egy csapattalálkozóra,lehetőleg szeptember végére.
2022-ben a járványhelyzettől függően a már korábban esedékes magyar-osztrák találkozót rendeznénk meg,illetve két külföldi meghívásnak tennénk eleget.A különböző összevont,országok közötti csapattalálkozókon(Columbus Trophy,Potter kupa,Windmill kupa)szívesen résztvennénk,amennyiben meg lesz rendezve.
-Sütő Csilla MTSZ főtitkár felajánlotta,hogy a meghívásos csapattalálkozókat a továbbiakban az MTSZ Nemzeti Edzésközpontjában rendezhetjük!!
-Megválasztottuk az időközben lemondott Ambrusné Szél Erzsébet helyett-akinek az eddigi munkáját ez alkalommal is megköszöntük-Szerencsés Évát új titkárunknak,aki a megbízást elfogadta.Munkájához sok sikert és jó egészséget kivánunk.Munkájában az alelnök és Pohly Ferenc elnökségi tag fog aktívan segíteni.
-Az elnökség egységesítette a tagsági díjat,amely ezután 10.000.-ft lesz évente korhatártól függetlenül.Nyolcvan év feletti tagjaink nem fizetnek tagsági díjat.
-Döntés született arról,hogy a Lawn Tennis Alapítványt nem szüntetjük meg,abban a reményben,hogy a jövőben az esetleges hazai rendezésű versenyekre sikerül szponzorokat szerezni.
-Felvetődött annak a lehetősége,hogy váratlanul és tragikusan elhunyt elnökünk Hámori Tamás nevével emlékversenyt rendezzünk.Ugyancsak szó volt egy két évente megrendezendő,a prágai versenyhez hasonló Rubik Trophy négy nemzet meghívásos páros versenyről is. Mindkét esemény megrendezését az MTSZ támogatástól tettük függővé.
-Döntés született arról is,hogy a klubba belépni szándékozó új tagok ajánlásához,ugyanúgy mint eddig ,két elnökségi tag támogatása szükséges.
Jelenleg a következő új tagok jelezték belépési szándékukat:Fuchs Anna,Erdei Csaba,Németh Gyula,Markovits László,Noszek Péter,Szentirmay Erzsébet,Tóth Sándor,Tóth Gábor,Pilvein Andrea,Berényi János,VágóLászló.
-Az Elnökség megbízza Dr.Gere Dávid ügyvédet,aki korábban is intézte az ILTCH ügyeit,hogy a klubbal és az alapítvánnyal kapcsolatos változásokat bejegyeztesse.

Összeállította:
Zoltán György
alelnök